beeldende vormgeving

robert-wilson-posterrobert wilson 2

 

Les 1.

Ik heb ‘ja’ gezegd op deze opdracht, omdat ik oorlog vaak heel indrukwekkend vind en ik heb door deze opdracht ook wat geleerd over de 1e wereldoorlog. Deze opdracht leek me leuk en omdat het zo uitgebreid is, ben je ook veel blijer over het resultaat.

Les 2.

Toen we een persoon moesten kiezen, heb ik gekozen voor Robert Wilson, omdat hij iets heeft meegemaakt wat best heftig is, en daarom sprak hij me aan. Ik kwam vooral mannen tegen van rond de 20 ongeveer, en dat is natuurlijk best jong. Vrouwen kwam ik weinig tegen omdat ze niet mee vochten in de 1e wereldoorlog.

Les 3.

Toen we een poster moesten maken, moest je proberen om zijn/haar verhaal duidelijk te maken in een poster, dat viel niet mee. Ik heb Robert Wilson en hij is overleden door een bom. Daarom heb ik een bom op de achtergrond gemaakt en op de voorgrond het hoofd van Robert Wilson. Dit maakte duidelijk dat Robert Wilson iets heeft meegemaakt met een bom.  Soms was het best wel lastig, omdat je vaak niet helemaal tevreden over het resultaat was, dus daarom moest ik ook wel een paar keer opnieuw beginnen tot ik tevreden was.

Les 4-5-6.

Ik heb geleerd met het maken van een poster, dat je de kleuren goed op elkaar moet afstemmen, anders dan is het minder belangrijke meer in beeld dan het belangrijkste. Ook heb ik geleerd dat je de foto’s op veel verschillende plekken moet plaatsen om te kijken waar hij het beste staat. Dus eigenlijk moest de foto’s op wel 10 verschillende plekken plaatsen en zo kwam je er dan achter hoe hij het mooist stond.

Een poster maak je door eerst goed te weten waar je een poster over moet maken. Bij mij was het over Robert Wilson die is overleden door een bom, daarom besloot ik een bom op de achtergrond te maken. ik heb een klaproos linksboven gezet zodat je weet dat het over de 1e wereldoorlog ging, en ik heb natuurlijk de naam Robert Wilson bovenaan gezet, want het is wel belangrijk dat andere mensen weten over wie ik het heb.

Toen we de poster klaar hadden moesten we de poster op WordPress zetten, dit is een handige site waarop mensen kunnen zien wat jij hebt gemaakt.  Ik heb geleerd hoe ik mijn poster online op de site moest zetten. Daarna moesten we de poster uitprinten op groter formaat, we moesten hem printen op het formaat van de uiteindelijke poster. Dat was wel lastig, maar na een tijdje snapte ik wel welke nummers ik waar moest invullen. Als je de verkeerde cijfers invulde, dan werd je poster heel onduidelijk en met heel veel pixels.

Les 7 en 8.

Nadat we de posters hadden uitgeprint moesten we de poster overtekenen op een groot vel, dit deden we met carbonpapier, dit was wel lastig want als het carbonpapier verplaatste dan had je alles weer scheef getekend.  En ook moest je goed op de details letten, want het ene detail moest je wel tekenen en het andere detail was niet zo belangrijk en hoefde niet. Dus daar had ik ook wel moeite mee. Nu zijn we bezig met het schilderen. Dit stukje vind ik heel leuk, ook al is het wel moeilijk omdat je heel goed naar je origineel moet kijken. Je moet goed kijken naar hoe de kleuren overlopen want anders krijg je meer een gezicht met vlakken dan een gezicht met schaduwen.

Mijn definitieve poster kan je vinden bij portret 1e wereldoorlog.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s